Jan Schrama overleden

Vrijdag 30 oktober 2020 is de in Velsen-Noord opgegroeide Heemskerkse troubadour en liedjesschrijver Jan Schrama op 73-jarige leeftijd overleden. Al jaren staan zijn liedjes, die gaan over lokale geschiedkundige onderwerpen, zoals: ‘Razzia’, ‘Jan Bonekamp’ en ‘het gezin Wardenaar’ op onze website. (zie: De Kennemer Delta)

Jan Schrama en ondergetekende bij het Zeewijkplein in IJmuiden op de plek waar Jan een plaquette wilde aanbrengen om aan te geven van Piet Nak -een van de initiatiefnemers van de februaristaking- hier heeft gewoond.

Jan was altijd zeer geïnteresseerd in de lokale geschiedenis van deze streek. Hij las hierover niet alleen alles wat hij kon vinden, maar legde dat dan vast in een lied of anderszins. Op deze wijze bracht hij lokale geschiedenisfeiten op een ook -voor niet boekenwurmen- aantrekkelijke wijze over het voetlicht. Hij heeft net niet de publicatie van het  boek: ‘Jan, troubadour in de IJmond’, waaraan Jan Butter op initiatief van Vrijstaat Roetz momenteel de laatste hand legt, kunnen meemaken. Hij bleef tot het laatst enorm creatief bezig. ook al moest hij door zijn diabetes steeds meer lichamelijke functies missen. We zullen zijn enthousiasme en voortdurend nieuwe plannen en projecten missen. Hij ruste in vrede!

Gerard van Broekhuijsen

 340 total views,  1 views today

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.