4 mei Herdenking 2017

Vlag halfstok

Vanaf 18.00 uur tot zonsondergang in heel Velsen de vlag halfstok als eerbetoon aan hen, die hun leven gaven voor onze vrijheid.

Oorlogsmonument Wenckebachstraat

9.45 uur – 10.30 uur  jaarlijkse herdenking van alle burgers en militairen die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en tijdens vredesmissies. Namens directie en medewerkers van Tata Steel in Nederland zullen directie Tata Steel IJmuiden en een vertegenwoordiger van de Centrale Ondernemingsraad een krans leggen bij het oorlogsmonument aan de Wenckebachstraat en bij het gedenkteken ter herinnering aan de dwangarbeiders uit de oorlogsjaren. Tijdens de herdenkingsbijeenkomst zal in het bijzonder worden stilgestaan bij de 69 medewerkers van het staalbedrijf die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Iedereen is welkom deze herdenking bij te wonen op 4 mei. Leden van het Tata Steel Orkest zullen de plechtigheid muzikaal begeleiden.

Monument Begraafplaats Duinhof

11.00 uur: Kranslegging Begraafplaats Duinhof in IJmuiden-Oost. Burgemeester Dales legt samen met wethouder Verkaik en het Comité 4 en 5 mei Velsen een krans bij het herdenkingsmonument en een bloemstuk bij het Indië-monument, aansluitend defilé van familie en belangstellenden.

Herdenkingsbijeenkomst Burgerzaal gemeentehuis

17.45 uur: Ontvangst in de burgerzaal van het gemeentehuis aan het Plein 1945.
Bloemen en kransen kunnen tussen 16.00 en 17.00 uur in het gemeentehuis worden afgegeven.
18.00 uur: Herdenking in het gemeentehuis met toespraken en muzikale intermezzo’s.
18.40 uur: Kranslegging Monument Plein 1945. De voorzitter van het Comité 4 en 5 mei geeft het sein voor de korte tocht naar het monument voor de kranslegging. Het carillon wordt bespeeld door de stadsbeiaardier dhr. W.Ruitenbeek.

Programmaboekje

Downloaden (PDF, 723KB)

Herdenkingstocht

19.00 uur: Herdenkingstocht vanaf Plein 1945 naar Begraafplaats Westerveld in Driehuis. De voorzitter van het comité roept het publiek op om deel te nemen aan de herdenkingstocht en vraagt hen het waardige karakter van de tocht te respecteren.

Onderweg kunnen belangstellenden zich aansluiten. De tocht wordt gelopen vanaf Plein 1945, Zeeweg, Waterloolaan, rechtsaf Driehuizerkerkweg vervolgens loopt de stoet rechtsaf via de Duin en Kruidbergerweg naar de ingang van begraafplaats/crematorium Westerveld. (route)
Het (bus)verkeer zal tijdens de kranslegging op de kruispunten Plein 1945/ de Noostraat, Plein1945/ Zeeweg en Lange Nieuwstraat/ Velserduinweg worden stilgelegd.

19.30 uur: Aankomst van de herdenkingstocht op begraafplaats Westerveld.

Herdenking op Begraafplaats & Crematorium Westerveld

19.35 uur: Muzikale bijdrage door de IJmuider Harmonie en het vrouwenkoor Sparkle.
20.00 uur: Twee minuten stilte, aangekondigd door de Taptoe.
20.02 uur: Alle aanwezigen zingen het eerste en zesde couplet van het ‘Wilhelmus’.
20.05 uur: Toespraak burgemeester Dales. Vervolgens kranslegging en aanvang defilé langs het Herdenkingsmonument, gelegenheid tot individuele bloemlegging.
20.20 uur: Einde programma Comité 4 en 5 mei.

20:30 uur: Westerbegraafplaats

bron: De Jutter 28 april 2017

 2,764 total views,  1 views today