Herinneringen van/aan mijn vader

Podcast van herinneringen.

Hieronder de eerste resultaten van de oproep in de lokale pers van ons comité. De bedoeling was om aan hen die de oorlog hebben meegemaakt, te vragen verhalen in te sturen over de ‘onvrije’ periode die zij hebben meegemaakt. Of… aan hun (klein)kinderen, om deze verhalen van hun (groot)ouders vast te leggen. Om deze voor na-oorlogse generaties te bewaren. Deze kunnen zich vaak -ondanks de Coronamaatregelen- nauwelijks voorstellen wat dìe onvrijheid inhield.

Hopelijk komen er snel méér van dergelijke video’s; podcasts; interviews of werkstukken. Waarschijnlijk moeten we haast maken, want er blijven steeds minder mensen over, die het zèlf hebben meegemaakt!

Stuur uw bijdrage op, of vraag nadere informatie!

dit kan ook telefonisch: 06-30974608


De Podcasts


De geïnterviewden

Leo Kortekaas is halverwege de oorlog geboren. Zijn moeder was zwanger, toen zijn vader werd gearresteerd vanwege verdenking van deelname aan het verzet. Bekijk het interview en beluister de Podcast.

Jaap de Jong heeft al in 2015 zijn ‘avontuurlijke’  verhaal aan mij toevertrouwd. Ik was toen zijn buurman van een paar huizen verderop. Hij kwam er zelf mee. Helaas is hij inmiddels overleden.


 657 total views,  1 views today

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.