4 en 5 mei Vrijheidsschool 2021

Dit jaar is het de eerste keer, dat het Comité 4 en 5 mei Velsen een deelnemende school aan het ‘Dichter bij 4/5 mei Velsen’ project het predicaat ‘4 & 5 mei Vrijheidsschool Velsen’ toekent.

Het project, wordt in samenwerking met de Bibliotheek Velsen, georganiseerd in het jaar dat Noord-Holland NIET aan de beurt is om mee te doen aan het ‘Dichter bij 4 mei‘ project van het Nationale Comité 4 en 5 mei.

De winnaar van het landelijke project mag haar of zijn gedicht voordragen op de Dam in Amsterdam. De winnaar van het Velsense project mag dit doen in de Burgerzaal van het stadhuis Velsen.

Het Technisch College Velsen krijgt dit jaar het predicaat vanwege de inzending van 60 gedichten van de leerlingen van de 3e klassen. Met in acht name van de Coronamaatregelen heeft de jury uit alle ingezonden gedichten het gedicht dat er uit sprong kunnen vinden. Joël Eeftink mocht dat dus op 4 mei 2021 voordragen voor een lege zaal in de Burgerzaal.

Het Comité streeft er naar ieder jaar het predicaat: ‘4 en 5 mei Vrijheidsschool Velsen‘ toe te kennen.
De Velsense scholen, die het opvallendst, aansprekendst of origineelst haar leerlingen aanspoort creatief over onze vrijheid na te denken -en dit door hen onder woorden en of in vormen, klanken en kleuren laat brengen in een inzending, dingen mee.
Alle leerlingen, die een origineel gedicht hebben gemaakt (geen plagiaat!), krijgen van het Comité 4 en 5 mei Velsen de fakkel van de Vrijheid.

Het Comité is overigens niet alleen blij, dat de jury een winnaar kan aanwijzen. Vooral ook al die andere leerlingen, die een gedicht hebben gemaakt willen we in uw aandacht aanbevelen. Vandaar hieronder (de door ons gemaakte) presentatie met alle inzendingen. (Met dank aan de docenten van het Technische College Velsen).
Volgend jaar hopen we een soortgelijk boekje van alle Velsense scholen te ontvangen als hun inzending voor ‘Dichter bij 4/5 mei Velsen 2022’.

 588 total views,  1 views today

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.