TCV/MCIJ onderscheiden als ‘4 en 5 mei Vrijheidsschool Velsen 2021’

Uit handen van voorzitter Peter Hamersma van Comité 4/5 mei Velsen ontving Frank Out, directeur van het Technisch College Velsen en het Maritiem College IJmuiden, dinsdag als eerste school  het predicaat en de bijbehorende bokaal ‘4 en 5 mei Vrijheidsschool Velsen 2021’.

Er werden door de derde klas-leerlingen 60 gedichten ingezonden voor de wedstrijd ‘Dichter bij 4/5 mei’.  Het gedicht van Joël Eeltink werd door de jury, bestaande uit voormalige stadsdichters Joris Brussel en Jantje Bosch, burgemeester Dales en zijn voorgangers Weerwind en Cammaert en Maarten van Dongen, directeur van de Bibliotheek Velsen, als de winnende inzending beoordeeld.

Het project is een samenwerking van Comité 4/5 mei Velsen en Bibliotheek Velsen.

Voor alle leerlingen, die een origineel gedicht hebben gemaakt overhandigde Gerard van Broekhuijsen namens het Comité 4 en 5 mei Velsen aan initiator Peter Stöve, docent Nederlands, eveneens speldjes van de fakkel van de Vrijheid.

Het Comité streeft er naar voortaan ieder jaar het predicaat: ‘4 en 5 mei Vrijheidsschool Velsen‘ toe te kennen. Alle Velsense scholen worden uitgenodigd hun leerlingen op creatieve wijze na te laten denken over vrijheid en dit in woorden, vormen, klanken en kleuren te uiten. 

 600 total views,  1 views today

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.