Dichter bij 4/5 mei Velsen 2021

In Coronatijd toch aandacht vragen voor / geven aan 4 en 5 mei

Sluitingstijd voor het aanmelden door scholen verlengd!

Om de scholen die zich nog niet hebben aangemeld ook de kans te geven ‘4 en 5 mei school Velsen 2021 te worden, is de sluitingstijd voor het opgeven met een week verlengd. Op 5 april hadden het Technisch College; het gymnasium Felisenum; het Vellesan College en de Duin en Kruidbergmavo zich opgegeven. Het Ichthus– en het Tender College krijgen dus nog t/m vrijdag 9 april de gelegenheid aan de digitale ‘Dichter bij 4 en 5 mei Velsen 2021’ editie deel te nemen en tot 16 april hun digitale schoolpresentatie in te zenden naar:

School-inzending Dichter bij 4/5 mei Velsen

Dit is mogelijk via een digitale versie van ons al vaker uitgevoerde Dichter bij 4/5 mei Velsen project voor de scholen voor Voortgezet Onderwijs in de gemeente Velsen.

Dichter bij 4 mei Nationaal

U heeft waarschijnlijk wel het gedicht opgemerkt, dat tijdens de Nationale herdenking op de Dam in Amsterdam wordt voorgedragen door een scholier(e). Dit project draait al vanaf 1998 en rouleert over de provincies. Noord-Holland was in 2017 aan de beurt. Toen mocht Güner Tuzgöl uit Heemstede zijn winnende gedicht voordragen. Voorlopig zijn de overige provincies dus weer aan de beurt.

Dichter bij 4/5 mei Velsen

Wordt jaarlijks gehouden (bij voldoende belangstelling!) in de jaren dat onze provincie niet aan de beurt is. Maar dan uitsluitend voor Velsense scholen. In 2020 werden alle evenementen getroffen door de corona-maatregelen. Ook het Comité 4 en 5 mei Velsen moest alle activiteiten in dit jubileumjaar ’75 jaar Vrijheid’ afgelasten.

Dichter bij 4/5 mei Velsen 2021 Digitaal

In het Comité realiseerden we ons, dat het best mogelijk zou moeten zijn ‘Dichter bij 4/5 mei Velsen’ te digitaliseren en coronaproof in 2021 door te laten gaan. Bovendien werden we benaderd door het Technisch College met de vraag of dit jaar het project zou doorgaan.

Organisatieteam

Na contact met de Bibliotheek Velsen werd al snel duidelijk dat er mogelijkheden zijn. De Bibliotheek en het Comité 4 en 5 mei Velsen staken weer de koppen bij elkaar en nodigen bij deze alle scholieren van 14 t/m 19 jaar, die in Velsen naar school gaan, uit een creatieve uiting te maken rond het thema: Geweld, Bezetting, Verzet, Solidariteit, Kiezen, Herdenken, Bevrijding, Vrijheid  enz…

Creatieve uiting

In tegenstelling tot het landelijke project kunnen de leerlingen in Velsen meedoen met: natuurlijk Gedichten, maar ook: Tekeningen; Posters; Flyers; Presentaties; Infographs; Podcasts;Vlogs; Instagrams; en Tik-Toks en alle andere digitale mogelijkheden, waarmee ze hun gevoel bij ‘Stilstaan bij 4/5 mei’ willen uitdrukken.

Inzenden

Liefst via je school (vraag je docent) , maar het kan ook individueel rechtstreeks via: School-inzending Dichter bij 4/5 mei Velsen

Van de deelnemende scholen vragen we hun inzending in de vorm van een presentatie in te sturen.
Dit kan in Powerpoint, Prezi, Google Presentations, Sway, (zie bijvoorbeeld: Presentatie Dichterbij45mei). Vanzelfsprekend kan deze presentatie ook door een schoolbrede groep worden gemaakt.
Op de aftitelingsdia kunnen alle creatieve medewerkenden worden genoemd.

N.B. Het Comité 4 en 5 mei Velsen en de Bibliotheek Velsen gaan er van uit, dat uw inzending geen inbreuken op copywrites en privacygevoelige informatie bevat zonder toestemming van de betrokkenen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Inspirerende tips

Voortgezet-onderwijs/Dichter_bij_4_mei/Informatie-voor-scholen/Inspiratie

Deze flyer zou vorig jaar worden uitgegeven t.g.v. de viering van 75 jaar Vrijheid in Velsen.
Gun ieder ander ook jouw Vrijheid
Een hartenkreet van Braccaedomos vanuit ‘zijn’ geneatie in 1969 vertolkt door The Who – I’m Free in de rock-opera ‘Tommy’.

 

 1,456 total views,  1 views today

PlayPlay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.