Even voorstellen

Kennismaking met Paul Kuiper

Graag stel ik mij even voor als nieuw lid van het Comité 4-5 mei Velsen. Ik ben Paul Kuiper, geboren en getogen in de gemeente Velsen.
Begin september 2020 ben ik aangetreden in het comité en hoop een bijdrage te leveren aan toekomstige waardige herdenkingen van 4 en 5 mei in de gemeente Velsen.
Ik heb een brede achtergrond en langjarige ervaring in de Velsense vrijwilligerswereld, zoals bij Rabobank Haarlem-IJmond, Muziek & Meer in de IJmond en Historische Kring Velsen.
Specifiek noem ik het Veteranencomité Velsen, waarmee ik sinds 2010 de jaarlijkse Veteranendag voor de Velsense militaire veteranen mag verzorgen. Een dag van waardering, zeer dankbaar werk.
Binnen het Comité 4-5 mei Velsen gaat mijn speciale aandacht uit naar de hedendaagse militaire inbreng. Immers, de militairen van vandaag zijn de veteranen of verzetslieden van morgen.
Daarbij kan ik mijn contacten binnen het Ministerie van Defensie, waar ik parttime werk, handig gebruiken. Binnen Defensie ben ik verantwoordelijk voor de inzet van militair en burgerpersoneel
voor spreekmomenten, oftewel Storytelling. Het ongewone verhaal van de gewone militair mag en moet gehoord worden in de samenleving. Vrijheid en vrede zijn niet vanzelfsprekend, als het er op aankomt moet Defensie beschermen wat ons dierbaar is.
Iedere geïnteresseerde kan een aanvraag doen voor een Defensie-spreker/storyteller, bezoek voor meer info de website van Defensie en zoek naar ‘Aanvragen: spreker vanuit Defensie’.
Of klik op deze link: https://www.defensie.nl/onderwerpen/overdefensie/het-verhaal-van-defensie/aanvragen-spreker-vanuit-defensie


Peter Hamersma

Ik ben Peter Hamersma al gedurende ruim veertig jaar wonende in de gemeente Velsen en actief bij schaak- en tennisvereniging. Vanaf 1 september met pensioen, maar ben gevraagd om een zieke collega te vervangen en ben om deze reden nog enkele dagen verbonden aan de TU Delft als opleidingsdirecteur. In het voorjaar vroeg men mij of ik belangstelling had om lid te worden van het Comité 4 en 5 mei. Zonder aarzeling heb ik ja gezegd, omdat ik het van belang vind iedereen doordrongen moet blijven van het feit dat we sinds 1945 in vrede en vrijheid leven. Ik zou graag verleden en heden verbinden en zie hier een rol van ouderen, veteranen en het Comité zelf om dit te promoten onder jonge mensen. Mijn leidraad zijn de thema’s vrede en vrijheid.


Josephien van Klaveren, Namens de burgemeester van gemeente Velsen neem ik deel aan het 4 en 5 mei comité. Hierdoor ontstaan er korte lijnen tussen het comité en de gemeente.
Dit is het eerste jaar dat ik aan het comité deelneem. Met veel energie en enthousiasme zet ik mij in om tot een mooi resultaat te komen.
Waar Velsen herdenkt.
Stilstaat bij wat er is geweest.
En stilstaat bij hoe het nu is.

 230 total views,  1 views today

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.