Documentatiecentrum ’40-’45 Velsen

Documentatiecentrum 40-45 VelsenHet Comité 4 en 5 mei Velsen wordt regelmatig benaderd door personen, die documenten; boeken; voorwerpen en (persoonlijke) aantekeningen zijn tegengekomen tijdens het opruimen van de woning van hun (groot-)ouders.
Vaak gaat het om uniek materiaal, dat nadere bestudering ten volle waard is.

Momenteel worden stappen ondernomen om te komen tot een Documentatiecentrum ’40-’45 Velsen, waarin deze materialen kunnen worden bewaard en beschikbaar komen voor nader onderzoek.

Heeft u dergelijk materiaal, dat mogelijk interessant kan zijn voor dit centrum? Mail dan het Comité 4 en 5 mei Velsen.cropped-Headerlogo45meiVelsen1.jpg

 2,527 total views,  11 views today

2 Reacties

 1. Beste mijnheer, mevrouw,

  Ik ben de kleindochter van W.Th.A. Dinkgreve. Namens mijn nichten en neven ben ik op zoek naar materiaal over mijn opa. Er is een straatnaam naar hem vernoemd in Santpoort wegens zijn werk in het verzet gedurende de oorlog 40-45.
  Ik ben in het bezit van een aantal kopieen van zijn brieven naar mijn oma. Na de oorlog is een groot gedeelte van mijn familie geemigreerd naar Nieuw Zeeland. Hierdoor is er veel “materiaal”van mijn opa meegegaan naar Nieuw Zeeland. Wij willen nu als kleinkinderen dit proberen samen te voegen en alles te gaan verzamelen. Dit is een hele klus ook omdat de meeste van mijn tantes en ooms niet meer leven of al erg vergeetachtig worden. Hopelijk kunnen jullie ons helpen of misschien hebben wij nog spullen die interessant voor jullie zijn. Wij zijn op het ogenblik op zoek naar het aantal joodse mensen dat hij evt. geholpen heeft. Tot nu toe heb ik mijn materiaal uit het boekje: ‘Velsen, bezet en bevrijd”en gegevens van het Nederlands instituut voor Oorlogsdocumentatie. De familie is in het bezit van zijn verzetsherdenkingskruis maar dit is in Australie bij mijn oom.
  Verder weet ik dat er een plaquette is met zijn naam erop. Dit bevindt zich in Ijmuiden.
  Ik hoop graag iets van u te horen.
  Met vriendelijke groeten, Marianne Lippens-Corbeek, dochter van Mia Corbeek-Dinkgreve

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.