Zondag 26 juni 2022 was het comité met een kraam en een aantal historische bevrijdingsvoertuigen aanwezig op het Havenfestival. Van de geschatte 30.000 bezoekers hebben verschillende even bij onze stand stilgestaan en een praatje gemaakt. Maar vooral ook de jeeps waren in trek voor het vereeuwigen van het nageslacht achter het stuur van deze voertuigen, die onze bevrijders hebben gebruikt tijdens het bevrijden van Nederland en in het bijzonder Velsen.

Gesprekken

Aan de kraam meldden zich vele Velsenaren, die het straatnaambord herkenden, waarvan er velen -op ware grootte- op de kraam waren neergelegd en ook de digitale dia-shows van de verwoestingen tijdens de oorlog en de festiviteiten tijdens de bevrijding. Zij gaven direct gespreksstof met ons of wellicht mijmeringen tijdens het doorlopen.

v.l.n.r. Gerard van Broekhuijsen, Hans van Ravenzwaaij en uiterst rechts veteraan Patrick (van de Wapenbroeders, ook met een jeep gekomen).

Vrijheid is nog steeds niet vanzelfsprekend! Sinds eind februari 2022 is dat weer pijnlijk duidelijk geworden. Zelfs in Europa!


5 mei Vrij?

Tijdens dit Havenfestival legende we diverse bezoekers de volgende vraag voor:

Alle stemmers op het Havenfestival (26) kozen voor B!

 55 total views,  1 views today

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.