Sloop voor het vrije schootsveld

De gemeente Velsen behoort samen met ondermeer Rotterdam en Putten, tot de meest getroffen plaatsen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een voorbeeld van de erfenissen van de 2e Wereldoorlog voor onze gemeente is de sloop van grote delen van Velsen en de daaraan voorafgaande evacuatie van nagenoeg alle Velsenaren.

Wij willen hier graag meer foto’s, beschrijvingen en voorbeelden plaatsen over wat WO II in Velsen teweeg heeft gebracht.

foto 1: Vanaf nu Plein 1945, toen Zeeweg 96, het geboortehuis van Cees Weij, richting Nijverheidschool en Rijkshbs
foto 2: Ook deze troosteloze aanblik is ontstaan na de sloop voor het vrije schootsveld. Vanaf de afgebroken Rk kerk hoek Zeeweg/Willemsbeeksweg
foto 3: Deze foto geeft meer aanknopingspunten. Vanaf Velserduinplein hoek Wijk aan Zeeërweg gefotografeerd.

 5,198 total views,  4 views today

3 gedachte over “Sloop voor het vrije schootsveld”
  1. Spittend in het verleden van mijn familie kom ik op je site uit. Ondertussen wonend in het oosten van Nederland, valt me op dat Nijmegen een vaak vergeten zwaar getroffen stad is van dezelfde omvang als Rotterdam. Omdat het een geallieerd bombardement betrof mocht er na de oorlog geen aandacht aan besteed worden.
    Alleen al bij het “vergissingsbombardement” dat uiteindelijk een doelbewuste actie van de geallieerden bleek kwamen meer 800 mensen om. Verder had de stad te maken met de gevechten rondom operaties market garden en veritable en de branden bij vertrek van de Duitsers uit de binnenstad.

    1. Bedankt Ruud, is inmiddels opgelost. Dit kwam door de doorverwijzing naar de website: velseraffaire.nl, die ik ook beheer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.