4 mei Herdenking 2013

fakkellogo2Traditiegetrouw vinden in de gemeente Velsen op 4 mei diverse plechtigheden plaats.

9:45 uur vindt een herdenkingsplechtigheid plaats bij Tata Steel bij het oorlogsmonument aan de Wenkebachstraat in Velsen-Noord en bij het gedenkteken ter herinnering aan de dwangarbeiders uit de oorlogsjaren.

11:00 uur leggen het gemeentebestuur en leden van het Comité kransen bij het monument en de graven van de gesneuvelden en brengen een groet aan het monument voor de Oud-Indiëgangers op begraafplaats Duinhof.

11:25 uur wordt de jaarlijkse herdenking gehouden bij het monument op het Stationsplein te Beverwijk. De herdenking wordt georganiseerd door de Stichting 4 mei en de gemeente Beverwijk in samenwerking met basisschool de Wilgeroos die het monument geadopteerd heeft. Er is gelegenheid om na te praten onder het genot van een kopje koffie in het nieuwe stadhuis van Beverwijk op het Stationsplein. 

Aangezien de Burgerzaal dit jaar niet beschikbaar is, begint de 4 mei herdenking in Velsen in de Fidelishof om 18:00 uur. Docenten en leerlingen van het Kunstencentrum Velsen zijn al geruime tijd aan het studeren op de stukken, die ze tijdens de herdenkingsplechtigheid zullen spelen. Beeldend wordt ook geprobeerd het thema van dit jaar "Vrijheid spreek je af" te vangen op papier, in z/w of kleur of met andere materialen.

Laatste nieuws! Stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek kan dit jaar gelukkig wel zijn carillonklanken laten horen. Hij mag de stadhuistoren in om het carillon te bespelen.

Zanggroep Voices en het Orkest van de IJmuider Harmonie studeren stemmige muziekstukken in die zij ten gehore zullen brengen bij het monument op Westerverveld. Kortom er wordt op vele fronten hard gewerkt om de komende herdenking waardig en goed te laten verlopen.

Tijdschema programma 4 mei 2013

09:45 Herdenking monument Wenkebachstraat, Velsen-Noord
11:00 Kranslegging Duinhof
11:45 Herdenking razzia monument Station Beverwijk

16:00-17:00 Bloemen bezorgen in de hal van de Laurentiuskerk
17:30 Zaal open voor publiek  Laurentiuskerk Fidelishof 30 (om 18:00 uur gaat de deur dicht, om storing te voorkomen).
18:00 Vlag halfstok
18:00 Herdenkingsbijeenkomst (muziek, toespraken en optredens)
18:40 Kranslegging Monument op Plein 1945 IJmuiden,  carillonmuziek beiaardier W.Ruitenbeek
19:00 Stille tocht naar Westerveld (voorafgegaan door trommelaars IJH met omfloerste trom)
19:30 Aankomst Westerveld
19:35 Herdenkingsplechtigheid bij het Monument op Westerveld (met medewerking van zanggroep Voices en IJmuider Harmonie)
20:00 Twee minuten stilte
20:02 Zang door alle aanwezigen van het 1e en 6e couplet van het Wilhelmus
20:05 Hierna aanvang van het defilé langs het Herdenkingsmonument en gelegenheid tot kranslegging en individuele bloemlegging bij het monument
20.30 Herdenking bij het graf van Jan Bonekamp op de Westerbegraafplaats, Havenkade/Fultonstraat, IJmuiden.  Org: Conny Braam
21:09 Zonsondergang: Vlag binnen

Voor het volledige officiële vlagprotocol klik hier.

 242,769 total views,  183 views today

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.