Truus Menger 90 jaar

In het gemeentehuis van Stede Broec, de huidige woonplaats van verzetsstrijdster Truus Menger werd op vrijdag 30 augustus in het bijzijn van de jarige en vele andere prominenten, een overzichtstentoonstelling geopend over het werk van deze internationaal vermaarde strijdster voor vrede en kunstenares.
StedeBroecVele internationale affiches met aankondigingen van tentoonstellingen in Nederland, Israel, Zuid-Afrika en ook Duitsland sierden de ontvangsthal van het gemeentehuis.StedeBroec2Burgemeester Goldschmeding memoreerde in haar welkomstwoord dat Truus na haar zeer heftige ervaringen tijdens haar verzet in de Tweede Wereldoorlog haar inmiddels lange leven heeft gewijd aan haar motto: Toen Niet, Nu Niet, Nooit! En -dat is opmerkelijk- altijd positief naar de toekomst blijft kijken en hoop geeft aan de jeugd. Ook haar beeldhouwwerk en teksten ademen deze hartstocht.

Verzetsmonument Stede Broec (Truus Menger)

Verzetsmonument Stede Broec (Truus Menger)

Dit werd ook benadrukt door de kinderen, die speciaal voor de 90-jarige eregast hun gedichten voordroegen, die zij ook op 4 mei hadden voorgedragen.

Truus Menger bij haar gedicht voor de persfotograaf

Truus Menger bij haar gedicht voor de persfotograaf

Als blijvend huldeblijk is een gedicht van Truus Menger ingelijst en dit krijgt permanent een prominente plaats in het gemeentehuis.
Tekstdichter en componist Maarten Peters zette het gedicht op muziek en vertolkte dit voor de indrukwekkend stille aanwezigen.

Songtekst:
Tekstnetvlies

 

De cursieve tekst is als een hommage aan Truus door Maarten toegevoegd.

 163,833 total views,  149 views today

Dit bericht is geplaatst in Archief met de tags . Bookmark de permalink.

2 Responses to Truus Menger 90 jaar

  1. J. Belfroid-Stam schreef:

    ga deze week op de Franciscusschool in IJmuiden vertellen over 40-45

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.