Korte toespraak burgemeester Dales 4 mei 2017 Burgerzaal

Geachte aanwezigen, leden van de gemeenteraad,

Ik ben blij dat u er bent. Zeker op deze avond, de avond van de 4e mei. Jaarlijks komen we deze avond bijeen. Niet alleen vanwege het samenzijn maar vanwege het delen van ons gevoel, een gevoel van diep respect voor hen die voor ons streden in oorlogs-en crisisgebieden, waar ook ter wereld. Voor hen die aldaar het leven moesten laten om voor onze vrijheid te strijden.

Het jaarlijks samenzijn op de avond van de 4e mei geeft een gevoel van verbintenis. Op deze avond staat ons collectieve geheugen centraal en dit geheugen bevat herinneringen, verdriet maar bovenal een postuum respect voor dierbaren, vrienden, buren, kennissen, familieleden die een strijd streden en deze vaak betaalden met de dood. Overal in ons land en in Velsen is het straks om acht uur twee minuten stil. Vredig stil zelfs waarbij een opgaande vogel of de wind ons omringen.

Als uw burgemeester mag ik vanavond voor de tweede maal de dodenherdenking bijwonen. Vorig jaar heeft deze diepe indruk op mij gemaakt. Niet alleen vanwege het ceremonieel en het respect dat we betuigen maar ook vanwege het samenzijn en het gevoel dat we één zijn.

903 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Dit bericht is geplaatst in Herdenken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.