Gratis Infographic 75 jaar Velsen Bevrijd!

https://www.canva.com/design/DAD1N1f05Eo/pe9TCUi7jNEggA9uHN1zIw/view?utm_content=DAD1N1f05Eo&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=viewer

Bovenstaande ‘Infographic’ wordt u aangeboden door het Comité 4 en 5 mei Velsen t.g.v. 75 jaar Velsen Bevrijd! Hij bestaat uit een voor en achterkant (A4) als u ‘m zou uitprinten en in de lengte dubbelvouwen.

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Doet u mee aan een ‘testje’?

Om enigszins te ervaren hoe het is een daad van ‘verzet’ te plegen.
Iets dat oranje was voor je raam zetten was van 1940-1945 een reden voor de Duitse bezetter u (soms samen met uw gezinsleden) op te pakken.
U zou toentertijd dus echt gevaar lopen als u de Infographic met de oranje zijde van buiten zichtbaar achter uw raam zou plaatsen, maar gaf aan de buitenwereld wel aan hoe u over de bezetting dacht!
U kunt natuurlijk ook oranje Afrikaantjes planten of anderszins een oranje accent op uw huis of achter uw raam aanbrengen.

Maak hiervan dan een foto en stuur die op naar ons E-mailadres Vul a.u.b. bij Onderwerp: ‘Oranje‘ in en vermeldt in uw mail in ieder geval uw huisadres. Onder de inzenders verloot het Comité 100 straatnamenboekjes, waarin foto’s en korte beschrijvingen staan over wat er met de verzetsmensen is gebeurd waarnaar straten in Velsen zijn vernoemd.

De vragen op de blauwe zijde van de InfoGraphic proberen u te laten nadenken of we zo’n situatie ooit nog een keer zouden kunnen meemaken. Een discussie om dit te verhinderen blijft helaas nog steeds zeer actueel.

Aan het eind van de oorlog kon deze actie voor de bezettingsmacht aanleiding zijn de bewoners te arresteren. Dit gold ook voor afrikaantjes en andere oranje accenten. Stuurt u ons nu zo’n foto als hieronder, dan kunt u meedingen om 1 van de 100 Straatnaamboekjes te ‘scoren’ die het comité onder alle inzenders wil verloten. Stuur uw foto naar InfoMail. Vergeet niet uw adres te vermelden.

 93 total views,  3 views today

Dit bericht is geplaatst in Comité 4 en 5 mei Velsen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.