Gemeente geeft zich op voor het Holocast monument

De gemeente Velsen heeft aangegeven dat zij deelneemt aan het in januari 2020 te plaatsen Holocaustkunstwerk. Dankzij de medewerking van meerdere gemeenten kunnen we hierdoor rond de internationale herdenkingsdag van de Holocaust (27 januari) op een bijzondere manier stilstaan bij de slachtoffers van vervolging in heel Nederland. In de maanden vóór januari 2020 houden we u op de hoogte van de voortgang van het project (zie o.m. deze website). Binnenkort wordt zowel de kunstenaar als het ontwerp van het lichtkunstwerk gepresenteerd.

Dit nationale project wordt georganiseerd door het Nationaal Comité 4 en 5 mei in samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), het Nederlands Auschwitz Comité, het Joods Cultureel Kwartier en het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies. (bron: https://www.4en5mei.nl/75-jaar-vrijheid/programma/stilstaan)

Velsen heeft zich ook aangemeld voor de Vrijheidsexpres. Deze zal in de Vrijheidsmaand 2010 van 4 april t/m 5 mei 2020 ook de gemeente Velsen aandoen om verhalen over oorlog en vrijheid op te halen en te brengen.

 413 total views,  2 views today

Dit bericht is geplaatst in Bevrijding, Herdenken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.