Doorstart ‘In gesprek met…’

De foto’s zijn gemaakt door: Angelique Numeijer

Het succesvolle onderwijsproject ‘in gesprek met…’ dat de bibliotheek Velsen ruim 10 jaar samen met het Comité 4 en 5 mei Velsen voor de Velsense 2e klassers van het Voortgezet onderwijs organiseerde, is eind vorige week met medewerking van de bibliotheek en het Comité op kleinere schaal door de Franciscusschool voortgezet voor hun groepen 8.

Een flink aantal ouderen, die de oorlog hebben meegemaakt, kwamen in gesprek met groepjes leerlingen. Deze zaten vaak ademloos te luisteren naar de voor hen onvoorstelbare verhalen, die deze ‘oudere getuigen’ vertelden. Over onvrijheid,  honger, angstige momenten tijdens bombardementen en zelfs executies, die zij toentertijd als kind hebben ervaren.

Na afloop was iedereen het er over eens:”Volgend jaar weer!” Vooral ook de leerkrachten van de groepen 8 waren, ondanks het organisatorische werk dat er aan vast zit, enthousiast en ook verrast door de aandacht, die alle leerlingen tijdens deze confrontatie hadden.

De bibliotheekmedewerkers, die tijdens de introductie aanwezig waren, vertelden te blijven zoeken naar een nieuwe formule om een dergelijke ervaring voor de leerlingen van de Velsense scholen te behouden.

1,120 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Dit bericht is geplaatst in Educatief, Herdenken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.