4 Mei herdenking in en om Velsen 2018

In de gemeente Velsen kunt u ook in 2018 weer deelnemen aan diverse herdenkings-/herinneringsmomenten.

Het herdenkingsprogramma voor 2018:

Eerebegraafplaats Bloemendaal
9:00 uur
 kranslegging door burgemeesters op de Eerebegraafplaats Bloemendaal op uitnodiging van de gemeente Bloemendaal. (besloten bijeenkomst)

Oorlogsmonument Wenckebachstraat
9.45 uur – 10.30 uur
  jaarlijkse herdenking van alle burgers en militairen die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en tijdens vredesmissies. Namens directie en medewerkers van Tata Steel in Nederland zullen directie Tata Steel IJmuiden en een vertegenwoordiger van de Centrale Ondernemingsraad een krans leggen bij het oorlogsmonument aan de Wenckebachstraat en bij het gedenkteken ter herinnering aan de dwangarbeiders uit de oorlogsjaren. Tijdens de herdenkingsbijeenkomst zal in het bijzonder worden stilgestaan bij de 69 medewerkers van het staalbedrijf die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Iedereen is welkom deze herdenking bij te wonen op 4 mei. Leden van het Tata Steel Orkest zullen de plechtigheid muzikaal begeleiden.

Begraafplaats Duinhof
11:00 uur
 Kranslegging door het gemeentebestuur en het Comité 4 en 5 mei Velsen op begraafplaats Duinhof bij het monument en de graven op het veld van de gesneuvelde militairen.

Stationsplein Beverwijk
11:30 uur jaarlijkse herdenking bij het monument op het Stationsplein te Beverwijk. Op het Stationsplein, bij de herinneringsplaquette op de gevel van het stationsgebouw, zullen achtereenvolgens de burgemeester van Beverwijk, een wethouder  van de gemeente  Velsen, leden van het bestuur Stichting 4 mei Beverwijk, Comité 4 en 5 mei Velsen, leerlingen van basisschool De Wilgeroos, leden van de Stichting 16 april 1944, nabestaanden en overige aanwezigen bloemen leggen bij de plaquette. Na een minuut stilte worden gezamenlijk twee coupletten van het Wilhelmus gezongen.

Stadhuis Velsen
Bezorgen bloemstukken en kransen
16.00 uur – 17.00 uur
 (4 mei) Burgerzaal open voor het bezorgen van bloemstukken en kransen. Op 4 mei om 
17.45 uur
 ontvangst bezoekers herdenkingsbijeenkomst (18.00 uur buitendeur op slot).

halfstok18:00 uur Vlag halfstok

vervolg

702 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Dit bericht is geplaatst in Comité 4 en 5 mei Velsen, Herdenken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.